Családbarát hely

MI A CSALÁDBARÁTSÁG?

A családbarátság az az irányultság szervezetünk működésében, mellyel kifejezzük, hogy a családot értéknek tekintjük és a családok szempontjait működésünk során érvényesíteni törekszünk. Tényleges intézkedésekkel szolgáljuk az ügyfeleink és munkavállalóink, mint családban élő személyek érdekeit, elősegítve ezzel a munka és a magánélet közötti harmónia megteremtését.

MI A CSALÁDBARÁT HELY?

A Palánta Családi Bölcsőde Hálózat először 2020-ban nyerte el a Családbarát munkahely és a családbarát hely minősítéseket.

A Családbarát Hely olyan szervezeti egység,- esetünkben a Palánta illetve a Teréz Bölcsődék- , mely a munkáltató és a munkavállaló, valamint a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe vevő szempontjainak kölcsönös figyelembevételével támogatja a családon belüli szerepek betöltését. Összefoglalva: figyelembe vesszük a hzánk kötődő családok élethelyzetének változásait, csökkentve ezzel a szervezet elvárásainak és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat.

A Családbarát Munkahely esetében a munkavállalóink támogatása többek között az atipikus foglalkoztatás és a munkavállalóknak biztosított szolgáltatások (pl. munkahelyi bölcsőde, nyári gyermekfelügyelet, rekreáció, közösségépítés, egészségvédelem, érdekegyeztetés, képzések) területén nyilvánul meg.

Családbarát Szolgáltató Hely esetében a szolgáltató figyelembe veszi a szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek családi körülményeit, családjuk igényeit is, az általa nyújtott szolgáltatásokhoz igazodva (pl. etetőszék, gyermekmenü, gyermekkocsi tároló, akadálymentes közlekedés gyermekkocsi számára).

HOGYAN LEHET ELNYERNI A MINŐSÍTÉST?

A Családbarát Hely tanúsító védjegyre Munkahely és Szolgáltató Hely kategóriákban lehet jelentkezni. Amennyiben az előszűrő kérdőív kitöltése alapján a szervezet eléri az audithoz szükséges pontszámot, helyszíni auditvizsgálat történik, melynek során ellenőrzik a szervezet családbarát működésének, intézkedéseinek meglétét.

A sikeres auditot követően a Családbarát Magyarország Központ 2020-ban már kiállította a Palánta Családi Bölcsőde és a Teréz anya Családi Bölcsőde nevére szóló Családbarát Hely tanúsító védjegyet, mely minősítés kifejezi a jelentkező szervezetünk családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét.

A Családbarát Hely tanúsító védjegy hitelesen bizonyítja, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát munkáltatóként működik, illetve családbarát szolgáltatást nyújt.